QR Codes

Een QR code is vergelijkbaar met een streepjescode zoals je die op producten in de supermarkt vindt. Het grote verschil is dat QR codes veel meer informatie kunnen opslaan door een tweede dimensie en te lezen zijn met een mobiele telefoon of webcam. Zo ontstaat er een breed scala aan mogelijkheden waar Maxdoro op inspeelt.

QR codes maken de cross-over van print naar mobiel internet eenvoudig en zijn voor zowel de adverteerder als de eindgebruiker interessant. Door de toenemende populariteit van het mobiel internet op smartphones wordt de QR code ook steeds interessanter voor mobiel gebruik. Er zijn al diverse bekende voorbeelden te vinden in het dagelijks leven. Zo maken 9292ov.nl en de gemeente Amsterdam al gebruik van QR codes. Tijdens een rondvaart door de Herengracht komt u bijvoorbeeld verschillende QR codes tegen. Door het scannen van de codes wordt er informatie over de grachtenpanden gestuurd naar uw mobiele telefoon.

In de dagbladen verschijnen QR codes ook met regelmaat. Vaak fungeren de codes als link naar een website. Een nieuwe en makkelijke manier om bezoekers te trekken. Het is veel aantrekkelijker om een code te scannen en op de adverterende website te belanden dan na het zien van de advertentie de URL in te typen op uw mobiele telefoon. Voor veel mobiel internetters is dit een grote barrière.

op een vergelijkbare manier kunnen e-mailadressen, contactinformatie (vCards), agenda-afspraken, GEO-locaties, sms-berichten, telefoonnummers en teksten (maximaal 7089 tekens) worden aangeboden. Met een druk op de knop staat bijvoorbeeld een afspraak in de agenda, of kan er genavigeerd worden naar een bepaalde locatie. De gescande GEO-coördinaten worden daarbij rechtstreeks in het navigatieprogramma van de telefoon ingevoerd. Door alle mogelijkheden kan er zeer goed ingespeeld worden op het gebruikersgemak van de smartphone gebruiker. Neem contact met ons op om te ontdekken hoe wij u kunnen helpen met het succesvol inzetten van QR codes voor uw bedrijf en hoe wij daar maximale waarde uit kunnen halen.

Door alle mogelijkheden kan er zeer goed ingespeeld worden op het gebruikersgemak van de smartphone gebruiker. Neem contact met ons op om te ontdekken hoe wij u kunnen helpen met het succesvol inzetten van QR codes voor uw bedrijf en hoe wij daar maximale waarde uit kunnen halen.

Heeft u een vraag?

Neem gerust contact met ons op! Wij reageren op werkdagen binnen 24 uur.

*
*
*
* = verplicht veld