Flutter geeft native app development een boost

Tijdens Google I/O 2018 is Flutter gelanceerd. De nieuwe open-source mobiele applicatie SDK van Google lijkt een ware trend te zijn onder developers. Twee weken geleden is Release Preview 2 uitgebracht van Flutter, met daarin een aantal nieuwe features. Hoe groot is de impact van Flutter?

Flutter is de mobile kit van Google, waarmee apps voor iOS en Android ontwikkeld kunnen worden. De nieuwste release van Flutter is gepresenteerd tijdens een keynote op de Google Developers Days in Shanghai. Daarbij zijn enkele verbeteringen aangekondigd. Zo neemt de applicatie nu minder ruimte in beslag.

In hun blog schrijven de ontwikkelaars dat het thema van de Release Preview 2 ‘Pixel-perfect iOS apps’ is. Na de eerste release van Flutter in februari kregen ze veel feedback van ontwikkelaars die apps maken die de Apple-interface richtlijnen volgen. Daarom zijn er in deze release een aantal “Cupertino”-thema’s toegevoegd die het maken van apps voor iOS eenvoudiger moet maken.

Hype

Inmiddels is er binnen development-community een ware hype aan het ontstaan over Flutter. Zo is het aantal vragen en interacties op StackOverflow explosief gestegen. Daarmee wordt er op dat platform meer gesproken over Flutter dan andere toolkits als React Native, Xamarin en Angular. Ook op GitHub is de populariteit van Flutter te zien.

Flutter bij Maxdoro

Ook bij Maxdoro zien we Flutter als een van de meeste kansrijke native cross platform-technologieën, omdat we steeds meer hoogwaardige front-ends willen bouwen op een efficiënte en snelle manier. Onze developers hebben de eerste succesvolle apps gecreëerd, om te onderzoeken welke mogelijkheden Flutter voor voor onze applicaties heeft. De eerste uitkomsten hiervan zijn positief.

Wil jij ook ontdekken of Flutter geschikt is voor het bouwen van onze applicaties? Of samen met gelijkgestemden ontdekken hoe jij app-ontwikkeling kan verbeteren? Kijk dan op onze jobs-pagina.

Heeft u een vraag of opmerking?

Neem gerust contact met ons op! Wij reageren op werkdagen binnen 24 uur.

  • Vergeet uw naam niet
  • E-mailadres is verplicht
  • Waarmee kunnen we u helpen?