Inszicht

De oplossing die handhavers in het sociale domein in staat stelt om slim, veilig en digitaal te werken

Optimale gemeente handhaven

Handhaving is een steeds belangrijker onderwerp van gesprek binnen de sociale zekerheid. Onderkennen en bestrijden van oneigenlijk gebruik van uitkeringsgelden is uit financieel oogpunt belangrijker dan ooit tevoren.

Het opsporen van fraude is arbeidsintensief en de administratieve ondersteuning moet optimaal verzorgd en veilig zijn. Met Inszicht kunnen handhavingsspecialisten in de sociale zekerheid hun werk sneller, zorgvuldiger en makkelijker uitvoeren.

Digitale handhavingsonderzoek

Inszicht helpt u bij het geheel digitaal opbouwen en beheren van uw dossiers tijden een handhavingsonderzoek in het kader van de Participatiewet (PW). De oplossing bestaat uit een webapplicatie, een slimme iPad applicatie voor in het veld en een waarneming applicatie voor iPhone en Android.

Direct aan de slag met Inszicht

Een nieuwe IT systeem moet zo snel mogelijk functioneel zijn en met bestaande infrastructuur kunnen werken. Inszicht werkt; onafhankelijk welk bestaande systemen de gemeentelijke organisatie gebruikt. Direct aan de slag kunnen betekent meteen tijdswinst behalen daar waar deze te halen is; met het slimmer en efficiënter uitvoeren van het handhavingswerk.

Informatiebeveiliging

Inszicht heeft informatiebeveiliging als speerpunt en dat is niet voor niets. Het gebruik van iPads en smartphones heeft in de handhavingspraktijk een vlucht genomen, maar veiligheidsrisico’s worden onvoldoende herkend. Op devices die niet of zeer beperkt beveiligd zijn, wordt zeer privacygevoelige informatie opgeslagen. Denk aan iPads met dossiergegevens, formulieren en foto’s en aan smartphones met e-mails en chatberichten over klanten. Inszicht is zo ingericht dat informatie daar is waar deze hoort; veilig achter slot en grendel en niet op de laptop, iPad of telefoon zelf.

Efficiënte implementatie

Inszicht is een oplossing die het werk van de handhavingsprofessional makkelijker, efficiënter én leuker maakt, en dat begint bij de implementatie.  Het wordt als zeer prettig ervaren dat er een expert uit de handhavingspraktijk (onze kennispartner in het sociale domein) bij de start aanwezig is om de gebruikers uitleg te geven, (letterlijk) met hun mee te lopen en ze wegwijs te maken. Ook daarna is een expert beschikbaar voor hulp en vragen.

Continuïteit en doorontwikkeling

De handhavingspraktijk ontwikkelt en verandert continu en Inszicht ontwikkelt mee. Het snel inspelen op nieuwe wensen van de gebruiker, juridische veranderingen en nieuwe technologische mogelijkheden maakt dat Inszicht meebeweegt met de dynamiek van het handhavingsvak. Altijd met de uitgangspunten: veiligheid, flexibiliteit en een gebruiksvriendelijke manier van werken.

Voordelen van Inszicht

De grootste voordelen van het inzetten van Inszicht zijn:

  • Mobiel en veilig werken met dossiers die ook offline beschikbaar zijn;
  • Duidelijke structuur en veel kennis (Lean and Mean);
  • Gesprekken met belanghebbende digitaal voorbereiden met behulp van slimme formulieren en handhavingstools;
  • Communiceren met collega's over een belanghebbende via een simpele en veilige berichtenservice;
  • Papierloos samenwerken aan een dossier;
  • Minimaal 4 uur besparing per dossier.

Op zoek naar een persoonlijke toelichting of meer informatie? We verzorgen graag een vrijblijvende presentatie van onze Inszicht applicatie. 

Heeft u een vraag of opmerking?

Neem gerust contact met ons op! Wij reageren op werkdagen binnen 24 uur.

  • Vergeet uw naam niet
  • E-mailadres is verplicht
  • Waarmee kunnen we u helpen?